Decizia este în primă instanță.
Procesul a fost inițiat de locuitori ai cartierului ANL ”Constantin Brâncuși”, nemulțumiți de distrugerea spațiului verde din vecinătate locuințelor lor și de ridicarea de blocuri în locul unui scuar proiectat a fi spațiul verde al acestui cartier.
Sentința reprezintă un semnal de alarmă atît pentru Primăriile de sector cît și pentru Primăria Capitalei, care tratează discreționar spațiile verzi, în disprețul legii și al dreptului la un mediu curat al cetățenilor.
Prin acțiuni repetate, Primăria Sectorului 6 și Consiliul General al Municipiului București au schimbat regimul juridic al spațiului verde repectiv, aceste devenind în numai câțiva ani cartier de locuințe.
În anii 2003-2007, era în vigoare un PUZ coordonator al Sectorului 6 (HCGMB nr. 213/2005, care avea desenat pe planșa anexă zona V1a – Subzona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat – parcuri, grădini, scuaruri, și care prevedea un scuar cu spații verzi amenajate în proximitatea cartierului ANL. Ulterior, primarul Cristian Poteraș a inclus acel scuar cu spațiul verde adiacent în rezerva de retrocedat a comisiei de aplicare a Legii nr. 18/1991 a Primăriei Sector 6, deși el era trecut în cadastrul verde al capitalei. Apoi, terenurile au fost retrocedate. Atunci când a expirat PUZ-ul aprobat prin HCGMB nr. 213/2005, Consiliul General a votat un altul, cu 278/31.10.2013, care a prevăzut în locul UTR (unitate teritorială de referință) V1a în zona M2 (Mixtă 2 cu Hmax de P+14E și cu magazine la parter, diverse mici afaceri, servicii. S-a creat astfel cadrul pentru ca dezvoltatorii să ridice blocuri în locul spațiului verde.
Pe parcurs s-au mai alăturat procesului și alți cetățeni de pe str. Albiței, nemulțumiți că printr-o așa zisă erată (HCGMB nr. 2/26.01.2016) la PUZ-ul coordonator al sectorului s-a permis construirea de blocuri pe această stradă extrem de îngustă (7 m lățime) și fără infrastructură modernă (gaze, apă-canal).
Mass-media a relatat despre acest succes: