Anamaria Chiru

Anamaria CHIRU, Tax Partner

Mi-am început cariera în domeniul consultanței fiscale în 2012, acumulând până în prezent o experiență profesională de peste 9 ani,  în 2018 devenind membru al Camerei Consultanților Fiscali.

Specializarea mea o reprezintă structurarea fiscală a activității societăților și indivizilor, atât la nivel national cât și international și coordonez toate proiectele complexe de consultanță fiscală.

Alături de colegii mei, particip la  revizuiri fiscale și due diligence fiscal, indiferent de sectorul de activitate.

Particip în calitate de speaker la evenimente din domeniul fiscalității și sunt autoarea a numeroase articole de specialitate.

Înainte de a mă alătura echipei Dobrinescu Dobrev în 2020, am acumulat o experiență de aproape 4 ani în domeniul impozitelor directe, în cadrul unei companii Big4, unde am desfășurat proiecte diverse, de la audituri fiscale, la proiecte complexe de restructurare și asistență la inspecții fiscale.

Ulterior, am lucrat timp de peste 4 ani în cadrul unei societăți de consultanță fiscală, afiliată unei firme internaționale de avocatură. În acești 4 ani, am asistat clienți în toate domeniile fiscale, dezvoltându-mi astfel aria de expertiză și asupra TVA și impozitării persoanelor fizice.

  Printre proiectele mele se numără asistența fiscală în cadrul tranzacțiilor de fuziuni și achiziții, inclusiv transferuri de afaceri și schimburi de acțiuni cu caracter multi-jurisdicțional, tranzacțiilor pe piața de capital, tranzacțiilor imobiliare, dar și asistență în cadrul inspecțiilor fiscale și în procedura administrativă de contestație.

  Experiența mea extinsă în oferirea de asistență societăților locale și multinaționale în materie fiscală națională și internațională mă ajută să ofer soluții de succes în mediul fiscal complex și într-o permanentă schimbare.

  Experiența anterioară

  W

  Casă de avocatură internațională, Tax Manager (2016 – 2020)

  W

  Firmă Big 4, Tax Consultant (2012 – 2016)

  Calificări profesionale

  W

  Camera Consultanților Fiscali (2018)

  Studii

  W

  Academia de Studii Economice, Facultatea de Administrarea Afacerilor (în limba engleză) - Master (2011 – 2013)

  W

  Academia de Studii Economice, Facultatea de Administrarea Afacerilor (în limba engleză) - Licență (2008 – 2011)

  W

  Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială - Licență (2008 – 2011)

  Contact

  Email: anamaria@dobrinescudobrev.ro
  Tel: +4 0734 032 040