Dobrinescu Dobrev anunță suspendarea de Curtea de Apel București a trei hotărâri emise de Consiliul Local Mogoșoaia pentru proiectul imobiliar „Sectorul Zero”, până la soluționarea cererii de anulare.

Dumitru Dobrev, avocat fondator al SCA Dobrinescu Dobrev, și avocat Oana Toader, reprezentând consilieri locali din localitatea Mogoșoaia, au solicitat instanței suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local 59, 60 și 61 din 02.07.2021 privind preluarea de către primărie cu titlu gratuit a 39% din terenurile deținute de cetățeni în Sectorul 0 și schimbarea poziției și formei proprietăților.

În urma deciziei definitive a CAB din 03. 03. 2022, Primăria Mogoșoaia nu mai are bază legală nici pentru a prelua cu titlu gratuit 39% din terenurile deținute de cetățeni în ”Sectorul ZERO” și a schimba locația și geometria proprietăților și nici pentru a expropria terenurile celor care nu au vrut să participe la procesul de restructurare/relocare a proprietăților.

Proiectul imobiliar ”Sectorul ZERO” este paralizat prin suspendarea obținută azi și prin cea din dosarul  596/3/2022 (HCL Comuna Mogoşoaia nr. 110/26.11.2021, nr. 115/14.12.2021 şi nr. 116/14.12.2021) până la judecarea cererilor de anulare.

Proiectul imobiliar „Sectorul Zero” s-a bazat pe o serie de încălcări flagrante ale Codului Administrativ cum af fi lipsa unei documentații de urbanism de tip PUZ, deși tot Sectorul Zero e extravilan agricol. În plus, s-a încălcat art. 139 alin 2 din Codul Administrativ referitor majoritatea calificată de două treimi din cei 15 consilieri locali – celebra teoremă a lui Precup, a declarat avocatul Dumitru Dobrev.

 

DOBRINESCU DOBREV SCA este o societate de avocați înființată în 2012, care a acumulat o reputație solidă în domeniul dreptului fiscal (consultanță, asistență în inspecții fiscale, litigii de contencios administrativ-fiscal). Cu o echipă multidisciplinară, coordonată de Luisiana Dobrinescu și Dumitru Dobrev, DOBRINESCU DOBREV SCA are ca principale arii de practică dreptul fiscal, dreptul civil și proprietatea intelectuală și industrială.
Dumitru Dobrev este avocat cu experiență de 22 ani în litigii de drept privat, contencios administrativ, arbitraj intern și internațional. Este doctor în drept și cercetător la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române. De asemenea, este un vechi activist de mediu și pentru patrimoniu, fiind unul dintre avocații campaniei Salvați Roșia Montană. A reprezentat numeroase asociații din București, precum Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația Salvați Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociația Eco-Civica, în procese pentru salvarea parcurilor și clădirilor istorice din București.
Pentru informații suplimentare: avocat Dumitru Dobrev, e-mail: dumitru@dobrinescudobrev.ro