Dobrinescu Dobrev SCA, prin avocatul fondator Dumitru Dobrev, l-a reprezentat pe judecătorul Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM (referitor la o postare pe TikTok), în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi.
Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.
Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărârea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începând cu data de 13.12.2021.
Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată.
„Mă bucur că am reușit să contribui cu modestele mele mijloace la această mică victorie a normalității. Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților.
Procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu în ultimul deceniu”, a declarat Dumitru Dobrev.
_______________